Portada Actualitat Manresa Comarques Esports Cultura Tendències Catalunya Central
Cercador web Google
 SÚRIA   17/03/2017
Iberpotash aposta per créixer dins les instal·lacions de Súria
L'empresa exposa als treballadors les línies "per garantir el futur de l'activitat al Bages"
De: Redacció  
La nova planta de Súria ja ha començat a fabircar la primera sal d'alta qualitat. Foto: ICL

Iberpotash ha mantingut aquest dijous reunions informatives amb els comitès d’empresa de Súria i Sallent i amb els sindicats UGT, CCOO, CGT i USOC per "compartir els eixos i les línies de treball que vol seguir la companyia per garantir l’activitat industrial al Bages".

En la trobada, l'empresa minera ha donat alguns detalls de les al·legacions que ha presentat al Pla Director Urbanístic de la Mineria (PDU) i ha desvelat que aposta per desenvolupar "els projectes previstos dins les pròpies instal·lacions actuals de Súria". La proposta està en la mateixa línia de les al·legacions que ha fet l'Ajuntament de Súria, en les quals demana que la segona planta de sal vacuum es construeixi dins l'emplaçament actual i no al polígon de la Pobla Sud, on el pla reservava espai per a una segona, tercera i quarta planta (aquesta darrera ja en terme de Callús).

Segons ha explicat l’empresa a través d'un comunicat, la voluntat de construir primer dins les instal·lacions actuals “posa de manifest el principi urbanístic del desenvolupament sostenible que diu que primer s’ha d’esgotar urbanísticament tot el terreny disponible, fent així un consum racional del sòl”.

Una sentència per complir
En el mateix text, Iberpotash reitera la seva "ferma voluntat de realitzar un tancament endreçat de l’activitat a Sallent i un trasllat a Súria que no posi en risc els llocs de treball". En aquesta línia, ha posat de manifest "la necessitat de trobar solucions transitòries consensuades i viables amb les diferents administracions per continuar amb l’activitat a Sallent fins que estigui totalment acabada la rampa minera a Súria, així com l’ampliació de la mina de Cabanasses".

L'empresa no podrà abocar més al runam del Cogulló a partir del juliol, ja que ha de complir una sentència, i el problema rau en el fet que Súria encara no estarà perparada per acollir els treballadors del centre de Sallent, ja que la rampa acumula un retard considerable. A més, les mesures transitòries que planteja el PDU no acaben de fer el pes a Iberpotash per inviables, ja sigui des del punt de vista tècnic, logístic o econòmic. Tot plegat ha fet generar un clima de preocupació i malestar entre els treballadors, que no tenen clar el seu futur si Sallent tanca i Súria no els pot aborvir. En aquesta línia, els empleats ja van plantejar fa unes setmanes la possibilitat de trobar una mesura que permetés la continuïtat de Sallent fins que Súria estigui a punt, una mesura que per força hauria de passar per continuar abocant al Cogulló més enllà del que marca la sentència.
 

Imprimir | Enviar per email
 
Escriu la teva opinio
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):
Serveis
 • Meteo
 • Agenda [Proposa actes fent clic]


 • Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa
  Tel.: 93 872 53 53
  elsetmanari@tlbgrup.com | Qui som | TLB GRUP|
  Avís Legal |
   
  [Portal creat per Duma Interactiva ]